Gratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskos til 2 pers. eller som forrett til 4 pers.
1 kg blåskjell
2 dl hvitvin eller eplemost
1/2 rød paprika i små terninger
2 fedd hvitløk, presset eller 2 ts malt fra glass
4 ss bladpersille, finhakket
2 dl tomater, delt i små terninger og lagt i sil, så de renner av seg
5 ss loffesmuler
2 ss olivenolje
Salt og pepper
2 ss parmesan, pecorino eller annen fast ost
Bland sammen paprika, hvitløk, bladpersille, tomater, 4 ss loffesmuler og 1 ss olivenolje i en bolle og smak til med salt og pepper.
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet. Kok skjellene i vin eller eplemost, under lokk, til skjellene har åpnet seg og kast ev. skjell som er lukket.
Kast toppen av skjellene og legg bunnen med innmaten utover en bakeplate, dekket med bakepapir. Fordel blandingen i blåskjellene, dryss over parmesan, resten av smulene og resten av oljen. Sett skjellene i forvarmet ovn på 230 grader med grillfunksjon. Server umiddelbart.
Du finner flere oppskrifter med blåskjell og andre skalldyr HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.