Gratinerte hummerhaler er kjempegodt, rask å lage og super å servere til 4 personer som forrett eller 2 personer som hovedrett.
2 hummer
2 dl crème fraîche
1/2 ts hvitløk fra tube eller glass
1/2 pose finrevet parmesan
2 ts estragonkrydder
Salt og pepper
Revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Del hummeren i to. Fjern paven og tarmen. Om du kjøper hummer på Meny, hjelper de deg med dette. Knekk av halen, ta ut kjøttet fra kroppen og klørne og del det i terninger, før du legger det tilbake i skallet. Legg hummerhalene i en ildfast form eller på en bakepapirkledd bakeplate.
Bland crème fraîche, hvitløk, finrevet parmesan og estragonkrydder og smakt til med salt og pepper. Fordel blandingen over hummerhalene og dryss over litt revet ost.
Gratineres midt i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.
Serveres med en sitron- eller limebåt og fersk loff og pynt gjerne med frisk kjørvel eller estragon.
Du finner flere spennende og varierte skalldyroppskrifter her, og mange spennende og varierte matretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.