Gratinerte rester av bakepoteter er nydelig restemat og du kan variere mellom å servere det enkelt, som tilbehør til f.eks. kjøttretter. Du kan også blande med ganske mye forskjellig av kjøtt (f.eks. bacon eller biffrester i terninger og diverse grønnsaker, som en hovedrett. Siden denne retten er laget av rester, er den ikke målsatt. Du kan tilpasse den de restene du har for hånden. Om du har lyst på denne retten og ikke har hatt bakt potet, kan du koke og skrelle vanlige poteter og bruke dem i stedet.
Skrap potetene ut av skallet og bland med kylling eller grønnsaksfond, finhakket hvitløk og crème fraîche. Fyll blandingen over i en ildfast form, dryss over revet ost og sett i ovnen på 200 grader. La den steke til den er god og varm og har fått en gyllen, fin overflate. Servér med en gang med ønsket tilbehør.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.