Gratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-Amerika og kan både brukes som snacks, med en dipp og som her, som en middagsrett, som er lett å like av både liten og stor. Oppskriften kan gjerne dobles og fylle hele langpannen, om du skal servere til mange, for eksempel til barnebursdag eller til nachspiel.
1 pk nachos etter smak og behag. Jeg har brukt med ost og jalapeño
400 g kyllingstrimler
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 pk revet ost
1 pk. tacokrydder, eller bruk hjemmelaget
Limebåter
Koriander
Stek kylling, løk og hvitløk i olje og bland i tacokrydder. Hell posen med tortillachips utover en ildfast form, dekket med bakepapir. Bre kyllingblandingen over og dryss ost på toppen. Gratineres i ovnen på 225 grader, til osten er gyllen. Ta den ut når osten har fått fin farge og før chipsen blir for brun. Legg på limebåter og frisk koriander.
Server gratinerte nachos med kylling med en god salat eller salsa og guacamole, som du finner oppskrift på her. Pynt gjerne med limebåter og frisk koriander og server med en gang, mens det er varmt.
Du finner flere deilige varienter av fredagstaco HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.