Gresk aften er fantastisk, med masse småretter som settes utover bordet og deles. De kaller det meze og er grekernes svar på tapas. Du bestemmer selv hvor mange retter du vil servere og jo flere du velger å sette frem, jo mindre trenger du av hver.
Dolma:
Fylte vinblader fylles enten med kjøttblanding eller lages som vegetar og kokes i deilig kraft.
Filopakket fiken:
Det ser lekkert ut og det er slett ikke mye jobb med dem, om du kjøper ferdig filodeig i butikken.
Kebab av lammedeig:
En tradisjonell gresk rett, som passer godt som tilbehør til meze, men også servert med gresk salat og ovnspoteter.
Flogeres:
Flogeres er pakker fylt med det du ønsker og stekt i ovnen. Disse er fylt med ost og skinke.
Kjøttboller av lam:
Passer både til pasta og til meze. Om du ikke har kjøttdeig av lam, kan du bruke vanlig kjøttdeig også, det blir nesten like godt.
Hummus:
En deilig puré, som blir laget av kikerter og er en viktig del av en gresk aften.
Gresk salat:
Et friskt og godt tilbehør til en gresk aften og kjent for alle som har vært i Hellas.
Tzatziki:
Du kan ikke ha en gresk aften uten tzatziki og du får kjøpt det ferdig i matbutikken. Denne er hjemmelaget og tilsatt fetaost, men det kan du selvfølgelig sløyfe, om du vil det.
Luftig olivenbrød:
Det er godt med litt olivenbrød til meze. Tidligere fikk du kjøpt det på Meny, men det har dessverre forsvunnet fra butikkhyllene. Disse brødene er enkle å bake selv.
Gresk yoghurtdessert:
En frisk og god avslutning på måltidet, som er enkel og grei å lage.
Et lite tips til slutt, er at det smaker godt med oliven, syltet paprika og litt olivenolje av god kvalitet til. Bruk brødet til å dyppe i olivenoljen og nyt.
Da gjenstår det bare å ønske lykke til med gresk aften og om du vil være ekstra gresk, kan du servere ouzo, det greske anisbrennevinet, som endrer farge fra blankt til hvitt om du tilsetter vann.
Du finner både disse oppskrifter og flere oppskrifter på velsmakende og spennende mat fra Hellas her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.