Gresk pulled pork

Gresk pulled pork er en av mange varianter vi bruker svinenakke til og vi synes den smaker friskt og godt med tzatziki og litt salat.

Svinenakken:

1 svinenakke

2 dl vann

2 ss grønnsaksfond

3 ss tzatzikikrydder

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts pepper

2 ts salt

Legg svinenakken i en ildfast bolle/form, hell på vann og fond og dryss over hvitløk og krydder. Sett på lokk eller dekk med folie, sett kjøttet i ovnen på 80 grader i 12 timer og snu det etter halve tiden.

Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.

 

Tzatziki:

3 dl yoghurt naturell, gresk type

1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

Bland sammen og smak til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.

 

Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.
Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.

Server gresk pulled pork med tzatziki og litt finstrimlet salat i enten burgerbrød eller pita, som du finner oppskrift på HER.

Gresk pulled pork
Gresk pulled pork

Du finner flere oppskrifter med pulled pork her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese