Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki er lettvinn hverdagsmat og jeg serverer det med en frisk, gresk salat. Oppskriften er passe til 4 personer.
Potetene:
800 g minipoteter
Olje fra fetaosten
Sil av halvparten av oljen fra fetaosten over i en langpanne. Del potetene i to, legg dem i langpanna og bland, så de er dekket av oljen på alle kanter. Sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.
Tzatziki:
3 dl yoghurt naturell, gresk type
1 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag
1/2 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts nykvernet pepper
Litt sitron
Blandes og smakes til med hvitløk, salt, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer, så smakene får satt seg.
Gresk salat:
1 agurk i terninger
20 minitomater, delt i 4
1 rødløk i tynne strimler
1/2 glass sorte oliven i skiver
1 glass fetaost i olje
1 ss rødvinseddik
Bland alt sammen, inkludert oljen i en bolle.
Lammestrimlene:
800 g lammestrimler
2 løk i strimler
1 ss oregano
2 ss tzatzikikrydder
Salt og pepper
Olje til steking
Brun alt i en gryte, til det er gjennomstekt, uten å være tørt.
Du finner mange velsmakende retter fra Hellas her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.