Grilla lammekoteletter med gremolata og småsinte ovnspoteter smaker deilig, ikke bare i lammesesongen, men resten av året også. Vi tar dem ofte på grillen, men de kan gjerne stekes i panne også. Vi har kjøpt en grillpanne, som gir lekkert grillet utseende uten grill. Jeg synes det er litt vanskelig å beregne mengden koteletter, men 300 g per person pleier å være ganske ok.
Gremolataen blir bare bedre av å få stå og trekke litt, så jeg starter gjerne med den:
1 potte finhakket dill
1 potte finhakket persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du forbereder resten av maten.
Ovnspotetene finner du oppskrift på her
Kotelettene gnis inn med litt olivenolje og gis et dryss med salt og pepper, før de enten grilles eller stekes i 3-4 minutter på hver side.
Om du vil ta kotelettene i sous vide, gnir du dem inn med litt olje, salt og pepper før de legges i posen og vakumpakkes. Legg dem i sous viden på 56 grader i 2,5 time.
Ta dem ut av posen og stek eller grill dem på høy varme i et minutt på hver side.
Du finner flere spennende og velsmakende oppskrifter med lam her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.