Grillspyd med BBQ-saus er godt og spesielt når du lagee BBQ-sausen selv.
BBQ-saus:
1 finhakket løk
2 ss olivenolje
4 fedd finhakket hvitløk
2 dl ketchup
2 dl brunt sukker
1 dl eplesidereddik
1 lime saft og finrevet skall (kun det grønne)
2 ss worchestersaus
3 dråper tabasco
1 ts liquid smoke
Litt kajennepepper (etter hvor spicy du vil ha den)
Fres løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er litt gyllen og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 30 minutter.
Grillspydene:
150 – 200 g kalvekjøtt (indre-, ytrefilet eller mørbrad) per person
Løk i store biter
Paprika i store biter
Maiskolber, delt i 5 skiver
Kjøttet deles i store terninger og legges i BBQ-sausen, gjerne natten over. Om du bruker grillspyd av tre, må disse ligge en stund i vann, før du tar dem i bruk, så de ikke tar fyr. Tre kjøtt, løk, mais og paprika på spydene og legg dem på varm grill. Snu ofte. Kjøttet skal være rosa inni, akkurat som biff, så ikke grill det for lenge.
Serveres med f.eks. småsinte ovnspoteter, som du finner oppskrift på HER.
Du finner masse spennende oppskrifter på grillmat her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.