Grillspyd med biff og soppsaus består av marinert ytrefilet av okse, maiskolber i skiver og rødløk i båter.
Tilbehøret er en deilig soppsaus og båtpoteter.
Jeg beregner 150 – 200 g kjøtt per person. Kjøttet deles i store terninger og legges i marinade. Gjerne natten over.
Marinade:
2 fedd hvitløk
1 dl ketjap manis
2 ss worcestersaus
2 dl sweet chili dipping sauce
Om du bruker trespyd, må de legges i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Vi legger spydene på nederse rille på grillen og bruner dem raskt på alle sider. Deretter legger vi dem på øverste rille. Der ligger de og godgjør seg til de er klare. Under hele stekingen, smører vi på mer av marinaden. NB! Ikke la dem ligge for lenge. Kjøttet kan gjerne være stekt som biff, rosa i midten. Da får du et saftig og godt resultat.
Båtpotetene lages slik:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Soppsausen finner du oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.