Grillspyd med kylling og gresk salat

Grillspyd med kylling og gresk salat er en sommerlig og lett matrett. Disse grillspydene er laget av lårfilet av kylling. Dette kjøttet er saftigere enn brystfilet og tåler godt grilling. Du kan gjerne erstatte kyllingen med f.eks. biff, lam eller svin. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

 

600 g lårfilet i store terninger

1 dl rødvin

0,5 dl nøytral olje

2 ss tzatzikikrydder

Start med å blande marinaden til kjøttet, legg i kjøttet og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten.

Tre kjøttet på spyd, sammen med f.eks. båter av løk og store paprikabiter. Grilles i noen minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig.

Potetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne. Del potenene i båter, legg dem i langpanna, dryss over salt, pepper og tzatzikikrydder. Risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.

Tzatziki:

3 dl yoghurt naturell, gresk type

1 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

1/2 ts salt

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 ts nykvernet pepper

Litt sitron

Blandes og smakes til med hvitløk, salt, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer, så smakene får satt seg.

Server grillspyd med kylling, gresk salat, båtpoteter og tzatziki. Du finner oppskrift på gresk salat HER.

Grillspyd med kylling og gresk salat
Grillspyd med kylling og gresk salat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese