Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita

Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og kylling. Det lønner seg å marinere kjøttet over natten, men det går bra med et par timer også. Du kan kjøpe pita ferdig og bare varme i ovnen eller grillen, eller du kan gjøre som meg, lage dem selv.

Ca. 200 – 250 g kjøtt per person

Marinade:

2 fedd hvitløk

1 dl ketjap manis

2 ss worcestersaus

2 dl sweet chili dipping sauce

Bland alle ingrediensene, del ønsket kjøtt i terninger, bland dem inn i marinaden og sett det kaldt. Tre kjøttet på grillspyd, om du bruker trespyd, er det lurt å la dem ligge i vann først, så de ikke tar så lett fyr. Grill spydene på alle kanter og server med tilbehøret.

Hvitløksdressing:

100 g majones

100 g rømme

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Rør alt sammen og smak om det behøves mer sitron, salt eller pepper. Settes kaldt til den skal brukes.

Salat:

Salaten kan lages etter eget ønske og hva som er i sesong eller du har i kjøleskapet, f.eks:

Isbergsalat i strimler

Paprika, gjerne flere farger

Agurk

Ananas i terninger

Mais

Tomat

Jordbær

Bringebær

Vårløk

Spirer

Urter

Spiselige blomster

Du finner oppskrift på deilige, hjemmelagde pitabrød HER.

Pitabrød
Hjemmelagde pitabrød

Du finner flere oppskrifter med grillmat her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese