Grillspyd med salat og hvitløksdressing i pita kan lages med nesten all slags kjøtt, som f.eks. storfe, lam, svin og kylling. Det lønner seg å marinere kjøttet over natten, men det går bra med et par timer også. Du kan kjøpe pita ferdig og bare varme i ovnen eller grillen, eller du kan gjøre som meg, lage dem selv.
Ca. 200 – 250 g kjøtt per person
Marinade:
2 fedd hvitløk
1 dl ketjap manis
2 ss worcestersaus
2 dl sweet chili dipping sauce
Bland alle ingrediensene, del ønsket kjøtt i terninger, bland dem inn i marinaden og sett det kaldt. Tre kjøttet på grillspyd, om du bruker trespyd, er det lurt å la dem ligge i vann først, så de ikke tar så lett fyr. Grill spydene på alle kanter og server med tilbehøret.
Hvitløksdressing:
100 g majones
100 g rømme
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Rør alt sammen og smak om det behøves mer sitron, salt eller pepper. Settes kaldt til den skal brukes.
Salat:
Salaten kan lages etter eget ønske og hva som er i sesong eller du har i kjøleskapet, f.eks:
Isbergsalat i strimler
Paprika, gjerne flere farger
Agurk
Ananas i terninger
Mais
Tomat
Jordbær
Bringebær
Vårløk
Spirer
Urter
Spiselige blomster
Du finner oppskrift på deilige, hjemmelagde pitabrød HER.
Du finner flere oppskrifter med grillmat her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.