Grillspyd med kylling og kalv smaker deilig i varmen. De er inspirert av maten fra India, Pakistan og Bangladesh. Oppskriften er passe til 4 pers.
800 – 1000 g kyllingfilet og/eller ytrefilet av kalv skjært i strimler
4 dl yoghurt
2 ss ingefær
1 løk
2 ts chilipulver, eller mindre om du ikke vil ha det for sterkt
2 ts kanel
4 nellikspiker
2 ts spisskummen
2 ts kardemomme
salt og pepper
4 ss sitronsaft
2 ts gurkemeie
Finhakk løk og ingefær, knus nellik til pulver i en morter og bland det godt sammen med kanel, kardemomme, salt, pepper, sitronsaft, spisskummen, gurkemeie og yoghurt. Legg i strimlene med kjøtt og vend godt rundt. La det gjerne stå over natten, om du har tid.
Ta på engangshansker og tre kjøttet på grillspyd. Ta vare på resten av marinaden, siden den skal brukes i sausen.
Stek kalvekjøttet i ca. 4 minutter på grillen. Om du bruker kylling, er det viktig at du griller lenge nok til at den er gjennomstekt. Husk å pensle grillen med litt olje, så ikke kjøttet setter seg fast.
De kan også lages i ovnen på 220 grader, i ca. 10 minutter, eller om du bruker kylling, til den er gjennomstekt.
Sausen:
2 ss ghee (eller smør)
2 strimlede løk
1,5 ts reven ingefær
2 fedd hvitløk
1,5 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
Resten av marinaden
1 finhakket chili
3 dl yoghurt
Salt og ev. sukker.
Smelt ghee (eller smør) i en gryte. Tilsett løk og fres den til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i ett minutt under omrøring.
Tilsett hakkede tomater, resten av marinaden og chili og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett yoghurt og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og ev. sukker.
Server grillspyd med kylling og kalv sammen med ris, chutney og nanbrød. Det smaker også godt med pappadums, som kjøpes nesten ferdige i butikken og bare friteres i litt olje.
Du finner oppskrifter på flere nydelige varianter av nanbrød her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.