Grønn curry kyllingsuppe

Grønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken ved å justere mengden grønn curry paste.

2 ss solsikkeolje

1 løk finhakket

100 g sjampinjong i skiver

500 g kyllinglårfileter uten skinn i terninger

4 fedd hvitløk, finhakket

285 g grønn curry paste

8 dl kokoskrem

1 l kyllingkraft, ev. vann og buljongterninger eller kyllingfond

5 kaffirlimeblader

2 ss fishsauce

5 vårløk, den hvite delen delt på skrå og den delen grønne finhakket

1 grønn paprika i strimler

2 lime, kun saften

1 neve koriander

1 neve thaibasilikum

Fres løken i litt olje, så den blir blank og myk. Tilsett sopp, kylling og hvitløk, og stek til soppen og kyllingen endrer farge.

Tilsett currypaste, kokoskrem, kraft, kaffirlimeblader og fishsauce, og la det småkoke i 20 minutter.

Kjør limesaft og urter til  en jevn grønn pasta med en stavmikser og hell det i suppen, sammen med  vårløk og paprika. Kok opp og server.

 

Grønn curry kyllingsuppe
Grønn curry kyllingsuppe

 

Du finner flere spennende og varierte suppeoppskrifter fra hele verden HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese