Grønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken ved å justere mengden grønn curry paste.
2 ss solsikkeolje
1 løk finhakket
100 g sjampinjong i skiver
500 g kyllinglårfileter uten skinn i terninger
4 fedd hvitløk, finhakket
285 g grønn curry paste
8 dl kokoskrem
1 l kyllingkraft, ev. vann og buljongterninger eller kyllingfond
5 kaffirlimeblader
2 ss fishsauce
5 vårløk, den hvite delen delt på skrå og den delen grønne finhakket
1 grønn paprika i strimler
2 lime, kun saften
1 neve koriander
1 neve thaibasilikum
Fres løken i litt olje, så den blir blank og myk. Tilsett sopp, kylling og hvitløk, og stek til soppen og kyllingen endrer farge.
Tilsett currypaste, kokoskrem, kraft, kaffirlimeblader og fishsauce, og la det småkoke i 20 minutter.
Kjør limesaft og urter til en jevn grønn pasta med en stavmikser og hell det i suppen, sammen med vårløk og paprika. Kok opp og server.
Du finner flere spennende og varierte suppeoppskrifter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.