Gros eplekake

Gros eplekake

Gros eplekake er en perfekt godbit, enten som dessert eller til kaffen. Du kan gjerne servere den med pisket krem, eller med iskrem, etter smak og behag.

Eplekaken:

150 g mel

150 g sukker

1 ts bakepulver

150 g smør

2 egg

4-5 epler

2 ss perlesukker

1 ts kanel

½ dl hakkede mandler

Bland det tørre, smuldre i smøret og rør inn eggene. Klem deigen rundt i en smurt form på 24 cm i diameter. Del eplene i båter og press dem ned i deigen. Strø på sukker, kanel og mandler, før du steker den midt i ovnen på 180 grader i 30 min.

Krem:

3 dl kremfløte

1 ts sukker

Pisk krem, som serveres til eplekaken.

Du finner flere velsmakende kaker, både tradisjonelle og mer eksotiske varianter her.

Gros eplekake hel
Gros eplekake

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese