Maten i Guatemala bygger på Maya-kjøkkenet, men med spansk innflytelse. De bruker mye mais, chili og bønner. Mayaene var de første som lagde sjokolade.
Guatemala har matvarer som ofte spises på bestemte ukedager.
- BananpuddingBananpudding smaker godt for barn i alle aldre. Du kan bruke en kjeks du liker, f.eks. sjokoladekjeks eller vaniljekjeks. BananpuddingFortsett å lese “Bananpudding”
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese “Ceviche av laks (Salma)”
- ChimichurriChimichurri brukes som saus og dip til mange slags retter i Mellom- og Sør-Amerika. Den passer til både fiske- ogFortsett å lese “Chimichurri”
- EmpanadasEmpanadas kommer opprinnelig fra Spania, men har spredd seg til Portugal og til Sør- og Mellom-Amerika i forbindelse med koloniseringen.Fortsett å lese “Empanadas”
- Fersk tunfiskbiffFersk tunfiskbiff smaker veldig godt og ligner overhode ikke på den du får på boks. Flere av butikkjedene har etterFortsett å lese “Fersk tunfiskbiff”
- Friterte plantanasFriterte plantanas kan brukes som snacks eller som del av et måltid. Plantanas dyrkes over store deler av den tropiskeFortsett å lese “Friterte plantanas”
- GuacamoleGuacamole er viktig tilbehør til tex/mexmat. Om du vil ha den sterkere, tilsetter du bare mer chili. Denne oppskriften erFortsett å lese “Guacamole”
- Kokosis med vaniljeKokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også. Kokosis er opprinnelig brittisk, menFortsett å lese “Kokosis med vanilje”
- Kokospudding med ananas i rom- og karamellsausKokospudding med ananas i rom- og karamellsaus er en nydelig dessert som er perfekt for oss som liker pina colada.Fortsett å lese “Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus”
- Kylling med mango, papaya og ingefærKylling med mango, papaya og ingefær er en rett som serveres i deler av karibia og Sør- og Mellomamerika. DuFortsett å lese “Kylling med mango, papaya og ingefær”
- Limesyltet løkLimesyltet løk passer ekstra godt til mat fra Mellom- og Sør-Amerika, men er også nydelig som tilbehør til annen stektFortsett å lese “Limesyltet løk”
- MaistortillaMaistortilla smaker godt til taco og de er ikke vanskelige å lage selv. Vi har et tortillajern, men du kanFortsett å lese “Maistortilla”
- Pepián de polloPepián de pollo er en tradisjonell og smaksrik kyllingrett som er en fusjon av matkutur fra Spania og Mayaene. DenFortsett å lese “Pepián de pollo”
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese “Rekecocktail med sting og avokadokrem”
- Rekecocktail som i KaribiaRekecocktail som i Karibia er en frisk og god forrett, som smaker aller best med ferske reker, men du kanFortsett å lese “Rekecocktail som i Karibia”
- SalsaSalsa kommer fra Mellom- og Sør-Amerika og smaker nydelig til det meste av stekt og grillet kjøtt/fisk. 1,25 dl olivenoljeFortsett å lese “Salsa”
- TacokalvTacokalv er en av de beste rettene jeg vet fra Sør- og Mellom Amerika. Om du ikke har tilgang påFortsett å lese “Tacokalv”
- Tomatsalsa – min aller besteTomatsalsa er en deilig, tomatbasert saus, som serveres kald, til mange retter i Sør- og Mellom-Amerika. Den passer selvfølgelig tilFortsett å lese “Tomatsalsa – min aller beste”
- TortillasDet er morsomt å lage sine egne tacolomper, eller tortillas. 240 g masa harina (maismel) 3 1/2dl vann 1/4 ts saltFortsett å lese “Tortillas”