Gulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fra Ungarn, men Østerrike har like sterke gulasjtradisjoner. Dette er en som det går raskt å lage og som smaker godt, særlig hvis du er litt småfrossen. Lag gjerne en dobbel porsjon og ha neste dag også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 løk i små terninger
1/2 dl olje
1 ss paprikakrydder
1 ss tomatpuré
2 fedd finhakket hvitløk
1 ltr. oksekraft, eller vann og fond
salt og pepper
1 ts spisskummen
1 ts merian eller oregano
200 g oksebiff, f.eks. mørbrad eller annet mørt biffkjøtt i 1 cm terninger
200 g potet i 1 cm terninger
100 g sopp i skiver
200 g gulrot i små terninger
Fres løken i olje, før du tilsetter paprika, tomatpuré og litt vann og la det frese litt. Tilsett kraften, kjøttet og resten av krydderet og la det koke i 30 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem koke seg møre. Server med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet
Server med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet
Du finner mange spennende og velsmakende supper fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.