Gyros er en deilig rett fra Hellas, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Den er enkel å lage og passer de fleste ganer.
Gyros
600 g flatbiff av lam, kje eller okse, skåret i strimler
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
En dæsj rødvinseddik
1 ss honning
4 ss olivenolje
Rosmarin og oregano
Pepper
Alt blandes sammen og settes kaldt i minimum to timer, men aller helst til neste dag.
Tzatziki
3 dl youghurt naturett, gresk type
1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag
Blandes og smakes til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.
Kjøttblandingen stekes over ganske høy varme, i en stor stekepanne. Mot slutten av steketiden blandes den med litt finhakket persille. Samtidig varmes pitabrødene i stekovnen.
Smør pitabrødene inni med tzatziki, fyll i kjøttblandingen, pommes frites, finsnittet rødløk og tomater i skiver.
Bordet er dekket med et servise vi har tatt med oss fra en keramiker i Spania.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.