Harira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og Marokko i forbindelse med ramadan. Du får kjøpt harirakrydder i butikker med mat fra Midtøsten og Nord- Afrika. Oppskriften er passe til 4-6 personer.
500 g lammebogskiver med bein, i ca. 1×1 cm terninger
1 løk, finhakket
3 gulrøtter i små terninger
1 ss ingefærpaste
2 ss harirakrydder
2 laurbærblader
1 ts pepper
Salt
1 bunt bladpersille, finhakket
1 neve koriander, finhakket
2 ss tomatpuré
1 dl linser
1 boks hakkede tomater
1.5 l grønnsakkraft/ev. vann og fond
1 boks ferdigkokte kikerter
1 liten neve vermicelli eller capellini spezzati (veldig tynn pasta)
Litt rapsolje til steking
Brun lammekjøttet sammen med bein og løk i oljen. Tilsett krydder, ingefærpaste og grønnsaker og la det frese litt, mens du rører. Rør inn tomatpuree, tomater, mesteparten av urtene, linser og kraften. La suppen småkoke under lokk i ca. 1 time, til kjøttet er mørt. Tilsett ferdigkokte kikerter og pastaen og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper og dryss over litt finhakket persille før du serverer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.