Harira

Harira

Harira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og Marokko i forbindelse med ramadan. Du får kjøpt harirakrydder i butikker med mat fra Midtøsten og Nord- Afrika. Oppskriften er passe til 4-6 personer.

500 g lammebogskiver med bein,  i ca. 1×1 cm terninger

1 løk, finhakket

3 gulrøtter i små terninger

1 ss ingefærpaste

2 ss harirakrydder

2 laurbærblader

1 ts pepper

Salt

1 bunt bladpersille, finhakket

1 neve koriander, finhakket

2 ss tomatpuré

1 dl linser

1 boks hakkede tomater

1.5 l grønnsakkraft/ev. vann og fond

1 boks ferdigkokte kikerter

1 liten neve vermicelli eller capellini spezzati (veldig tynn pasta)

Litt rapsolje til steking

Brun lammekjøttet sammen med bein og løk i oljen. Tilsett krydder, ingefærpaste og grønnsaker og la det frese litt, mens du rører. Rør inn tomatpuree, tomater, mesteparten av urtene, linser og kraften. La suppen småkoke under lokk i ca. 1 time, til kjøttet er mørt. Tilsett ferdigkokte kikerter og pastaen og kok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper og dryss over litt finhakket persille før du serverer.

 

Harira
Harira

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese