Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler

Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler

Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler er en typisk middelhavsrett. Helsteking av kylling gir et saftig og godt resultat. I denne oppskriften bruker jeg preserverte sitroner, men om du ikke har laget/får tak i det, kan du bruke friske sitroner. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kylling på ca. 1,5 kg

4 preseverte sitroner i båter

1 ts salt

1 ts pepper

4 ss finhakket persille

2 ss smør, halvsmeltet

1 finhakket fedd hvitløk

1 liten bunt persille (hel)

4 gulrøtter i skiver

1 lite glass oliven

2 løk i strimler

1 pk sopp i skiver

2 finhakkede fedd hvitløk

20 minitomater, delt i to

2 dl kyllingkraft, ev. vann og fond eller terninger

1 ss persille til å strø over til slutt

Fremgangsmåte:

Tørk av kyllingen med tørkepapir. Bland smør, 2 ss finhakket persille, salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingen med fingrene og dytt inn smørblandingen. Bland 2 ss sitronsaft, 2 ss finhakket persille, hvitløk, salt og pepper og gni inn kyllingen med blandingen. Fyll kyllingen med hele persillestilker og båter med sitron.

Bind sammen beina med litt hyssing.

Hell kyllingkraft i bunnen på en ildfast form. Legg på sitronbåter, løk, hvitløk, tomater, oliven og sopp. Legg på kyllingen og stek i ovnen på 180 grader i ca. 1,5 time. Om du bruker termometer, skal det settes i den tykkeste delen av brystet. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 grader, eller når låret lett løsner fra skroget. La kyllingen hvile noen minutter før den skjæres opp.

Dryss over finhakket persille.

Serveres med valgfrie poteter. Jeg har brukt potetstabler, som du finner oppskrift på HER.

Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler

 

Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese