Hjorteburger er en delikatesse. Vi har akkurat fått tak i en halv hjort og har partert og malt etter beste evne, så nå er det masse deilig kjøtt i fryseren. Jeg har aldri laget burgere av hjort før, men det ble jammen godt. Om du ikke får tak i kjøttdeig av hjort, kan du bruke elg, eller vanlig karbonadedeig.
1 kg malt hjortekjøtt
1,5 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss viltkrydder
1/2 dl farris
smør til steking/grilling
Elt sammen alle ingrediensene. Dersom du bruker ferdigkjøpt viltkrydder, er det ikke sikkert du trenger salt i tillegg.
Form deigen til burgere og stek dem i smør i panna eller legg dem på grillen. Dersom du griller dem, legges en klatt smør på hver burger. Dette er fordi deigen er veldig mager og ført kan bli tørr.
Når burgerene er ferdig stekt på den ene siden, snus de og får en vellagret osteskive på toppen, som kan smelte nedover burgeren og gjøre den ekstra god.
Burgeren servers med hjemmebakte, grove burgerbrød, som du finner oppskrift på HER.
Du kan selvfølgelig også bruke fine burgerbrød.
I tillegg har jeg hjemmedyrkede tomater, salat fra egen hage og stekte selvplukkede kantareller til. Du får også kjøpt i butikken, om du ikke er trygg på selvplukk.
Jeg har servert burgeren med bakte perlepoteter, som du finner oppskrift på HER.
og tyttebærrømme, som du finner oppskrift på HER.
Jeg har pyntet med litt reddikspirer, som smaker mildt av reddik.
Med dette tilbehøret, forsvinner ikke den gode smaken av hjort, så jeg anbefaler dette fremfor burgerdressing etc.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.