Hjortegryte smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene og legge dem i gryten den siste halvtimen. Denne oppskriften er passe til 4-5 personer.
200 g sopp. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong.
Smør til steking
4 løk i strimler
1 kg hjort i terninger (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).
1 stor boks fløte
50 g brunost
3 ss viltfond
2 laurbærblader
10 knuste einerbær
1 ts pepper
12 poteter i terninger, helst kokefaste
8 gulrøtter i terninger
1/2 sellerirot i terninger
4 persillerøtter i terninger
Salt og pepper
Start med å strimle og steke sopp i smør. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og første del av kjøttet. Det er viktig å steke kjøttet i flere omganger, så det blir brunet og ikke bare kokt. Brun kjøttet godt og når alt kjøttet er stekt, legger du alt kjøttet i gryten, tilsetter soppen og løken igjen og nok fløte, til at det akkurat dekker kjøttet. Tilsett brunost, fond, laurbær, einerbær og pepper. La det koke i minimum 2 timer, smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til. Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger, persillerøtter og ev. poteter. Smak hjortegryten til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.