Høne i vin – skulle vært coq au vin

Høne i vin smaker deilig og er enda bedre neste dag, når smakene har satt seg.
Jeg ville lage egentlig lage coq au vin, som uttales «kokk å væ», men det er helt umulig å få tak i hane, så jeg tenkte i disse likestilingsdager, at høne er minst like bra – og det ble det. Vinen jeg brukte er en fruktig pinot noir, men du kan bruke en annen grei drikkevin også.

1 høne på 2 kg

300 g bacon i terninger

1 dl mel

Salt og pepper

2 dl cognac

2 fl. rødvin

8 strimlede sjalottløk

4 fedd finhakket hvitløk

3 laurbærblader

14 hele pepperkorn

2 kvister timian

200 g sopp i skiver

2 persillerøtter i terninger

4 gulrøtter i terninger

1 strimlet purre

1 liten boks tomatpuré

Del høna i biter:

Skjær av lårene og vingene, del lårene i to og skjær  resten av høna i seks biter. Kjøttet skal sitte på beina.

Høne i vin elle coq au vin:

Brun bacon i smør i en stekepanne, legg det over i en stor gryte, men la smøret ligge igjen i panna.

Bland mel, salt og pepper på en tallerken. Snu hønebitene i melet og stek dem så de får god farge i smørrestene etter baconet. Legg hønebitene over i gryta. Kok ut stekepanna med cognac og hell dette også over i gryta, sammen med rødvin. Tilsett sjalottløk, hvitløk, laurbærblader, pepperkorn, timian, sopp, persillerot, gulrøtter, 1 purre og tomatpuré.

La det koke i minst 3 timer og server høne i vin med godt brød eller potetmos.

Du finner oppskrift på baguetter her

og en perfekt potetmos her

 

Du finner flere fristende og velsmakende, både velkjente og mer spennende matretter fra Frankrike her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese