Hot kyllingsalat er en frisk og god rett med smak av Østen. Om du ikke ønsker den så hot, kan du halvere mengden sriracha.
Kyllingen:
600 g kyllinglårfilet i strimler
1 ss hoisinsaus
1 ss soyasaus
2 ss sriracha (chilisaus)
1 ss brun sukker
1 ss riseddik
2 hvitløksfedd, fersk fra glass eller revet
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 ts ingefær, fersk fra glass eller revet
Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kyllingen til en glatt masse med en stavmikser og bland den med kyllingen. La det marinere i noen timer, men helst over natten. Legg kyllingen i en ildfast form, som er så stor at kyllingen ikke blir liggende i lag. Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 10 minutter til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig.
Risen:
Ris til 4 pers
Kok ris etter anvisning på pakka mens kyllingen står i ovnen.
Dressing:
250 ml kokosmelk
1 neve frisk thaibasilikum
1 grønn chili, renset og frøene fjernet
2 ss peanøtter
2 ts fersk ingefær, malt fra glass eller frisk finhakket
1 ts fiskesaus
1 lime, saften
Kjør alle ingrediensene til en jevn dressing med en stavmikser. Dressingen oppbevares kaldt til den skal brukes.
Salat:
1 agurk, skjært på langs, frøene skrapt ut og delt i skiver
100 g sukkererter i skrå strimler
1 grønn paprika i strimler
2 vårløk, skjært i 1 cm skiver på skrå
Kokt ris til 4 personer
Kokosflak, tørket
Frisk koriander
Montering:
Legg risen utover et fat. Legg på agurk, sukkererter, paprika og kyllingen. Dryss over vårløk, korianderblader, peanøtter og kokosflak.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.