Hot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjør tomatene søtere, men om du ikke har tid til det, kan du tilsette 1 ts brunt sukker.
1 løk, grovhakket
2 ss smør
2 bokser (822 g) hakkede tomater
1,5 dl vann
1 ss grønnsaksfond
6 fedd hvitløk, finhakket
2 ss revet ingefær (riv selv eller kjøp ferdigrevet i glass)
1 ts salt
2 ts gurkemeie
3 ts garam masala
1/4 – 1 ts cayenne (avhengig av hvor tøff du er)
2 dl fløte
1 neve koriander, grovhakket + litt til pynt
Fres løk, garam masala, ingefær, hvitløk, cayenne og gurkemeie i smør. Tilsett tomater, vann, koriander og fond og kok under lokk i 1 time. Kjør suppen jevn i en blender, eller i stavmikseren. Tilsett halvparten av fløten og hell resten av fløten i en liten mugge.
Hell hot tomatsuppe i suppetallerkener, risle over litt fløte, pynt med koriander og server. Det smaker godt med nanbrød til. Det kan du kjøpe ferdig, eller du finner oppskrifter på mange nydelige varianter her.
Du finner flere spennende matretter fra fjern og nær her og flere oppskrifter på velsmakende supper her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.