Hummer med couscoussalat er en rett som er inspirert av landene i Midt-Østen. Jeg kjøper hummer hos Meny og får dem til å dele dem i 2, ta ut paven og knuse klørne, så det bare er å legge dem på toppen av salaten ved servering. Oppskriften er passe til 4 personer.
Dressingen:
1 beger creme fraiche
2 dl majones
2 ss karri
4 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Salaten:
2 porsjoner couscous
1 ss kyllingfond
2 ss olivenolje
1 pose sukkererter
1 vårløk, finstrimlet
Salat etter eget ønske, finstrimlet
1 paprika i strimler
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. reddik
Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter og vårløk. Legg på hummerne, dryss på spirer og risle over litt av dressingen før du drysser over granateplekjerner og spirer. Server resten av dressingen i en bolle, så hver enkelt kan bestemme mengden selv.
Er du glad i hummer og andre skalldyr? Du finner mange spennende oppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.