Hvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, men jeg bruker mandelmel, for å gjøre det enklere for meg selv.
225 mandelmel
5 dl iskaldt vann
75 g kavring eller tørket loff uten skorpe
3 fedd hvitløk
1 ts havsalt
3 ss extra virgin olivenolje
3 ss sherryeddik
200 g grønne druer
Legg kavringen i bløt i vannet. Tilsett mandelmel, hvitløk, salt, olje og eddik og kjør med stavmikser, eller i en blender til konsistensen er helt jevn. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og olje, og sett suppen kaldt i min. et par timer, gjerne over natten.
Del druene i to og server hvit gazpacho i glass eller skåler med druer og noen dråper olivenolje.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.