Hvit gazpacho

Hvit gazpacho

Hvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, men jeg bruker mandelmel, for å gjøre det enklere for meg selv.

225 mandelmel
5 dl iskaldt vann
75 g kavring eller tørket loff uten skorpe
3 fedd hvitløk
1 ts havsalt
3 ss extra virgin olivenolje
3 ss sherryeddik
200 g grønne druer

Legg kavringen i bløt i vannet. Tilsett mandelmel, hvitløk, salt, olje og eddik og kjør med stavmikser, eller i en blender til konsistensen er helt jevn. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer eddik og olje, og sett suppen kaldt i min. et par timer, gjerne over natten.
Del druene i to og server hvit gazpacho i glass eller skåler med druer og noen dråper olivenolje.

 

Hvit gazpacho
Hvit gazpacho

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese