Hvit og blå lasagne

Hvit og blå lasagne

Hvit og blå lasagne er laget med kantareller, eple og svinefilet eller lårfilet av kylling og det smaker kjempegodt av blåskimmelost. Oppskriften er passe til 6 personer.

2 pk bacon i strimler

750 g svine- eller kyllingstrimler, ev. svine- eller kyllingkjøttdeig

1 neve kantareller

1 løk i terninger

3 fedd hvitløk

1 ss oregano

1 ss basilikum

4 dl fløte

1 fast eple, skrelt og i terninger

1 ss kyllingfond

60 g revet parmesan

1 pk blåskimmelost

Salt og pepper

– – – – –

Lasagneplater

200 g revet ost

Brun baconet i en gryte, uten å tilsette smør eller olje. Løft ut baconet og brun sopp og løk i stekefettet som baconet har etterlatt seg i gryten. Tilsett kjøttet og legg tilbake baconet og la det steke til kjøttet er lett brunet på alle kanter.

Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra lasagneplater og revet ost og la det koke til sausen får en fin konsistens. Smak til med salt og pepper.

Legg sauseblandingen og lasagneplater lagvis i en ildfast form, dryss ost over og sett i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Server med godt brød eller en frisk salat.

 

Hvit og blå lasagne
Hvit og blå lasagne

 

Du finner mange spennende og velsmakende retter fra Italia her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese