Hvit pizza med nduja og trøffelsalami er en smaksrik pizza. Nduja er en godt krydret, smørbar pølse fra Calabria i Sør-Italia. Du får kjøpt både nduja og trøffelsalami hos Meny og flere velassorterte matforretninger, i tillegg til en del delikatesseforretninger.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Topping:
1 boks crème fraîche
2 ts revet hvitløk, eller hvitløk fra tube
1 rødløk i strimler
1 pk nduja
100 g trøffelsalami
10 minitomater, delt i 2
1 neve sorte oliven i skiver
200 g reven ost, gjerne flere slag
Rør sammen crème fraîche, hvitløk, salt og pepper og smør det utover pizzabunnen. Legg på halvparten av den revne osten. Fordel nduja i klatter over pizzaen og legg på resten av ingrediensene, bortsett fra salamien. Dryss over resten av osten og legg på salamien. Sett pizzaen litt under midten av ovnen på full guffe, til toppen er gyllen.
Du finner masse spennende pizzavarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.