Hvit pizza med sopp og spekeskinke

Hvit pizza med sopp og spekeskinke

Hvit pizza med sopp og spekeskinke smaker godt, med en skinke som blir litt sprø under stekingen. Om du ikke har forsøkt hvit pizza enda, kan jeg virkelig anbefale det. Hvit pizzasaus er enkelt å lage, kun crème fraîche, hvitløk, salt og pepper og ingen koking.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

 

Pizzasausen:

1 boks crème fraîche

1 revet hvitløk, eller hvitløk fra tube

Salt og pepper

Bland crème fraîche og hvitløk og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen over pizzabunnen.

Topping:

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

100 g sopp i skiver

10 minitomater delt i to eller tre, avhengig av størrelsen

1 liten rødløk i ringer

1/2 glass sorte oliven i skiver

100 g god spekeskinke

Litt revet parmesan

1 neve finhakket persille

Dryss over halvparten av osten og legg på sopp, tomatskiver, rødløk, og oliven. Legg på resten av osten, før du legger på litt sammenkrøllede skinkeskiver og setter pizzaen i ovnen, litt nedenfor midten på full guffe til toppen er gyllen. Dryss over parmesan og persille rett før servering.

 

Hvit pizza med sopp og spekeskinke
Hvit pizza med sopp og spekeskinke

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese