Hvit thaipizza

Hvit thaipizza lages med en saus av creme fraiche. Det kan kanskje høres rart ut, men det smaker veldig godt.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer å kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Hvit pizzasaus:

1 boks creme fraiche

2 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket chili

Rør ingrediensene til sausen sammen og sett den kaldt til den skal brukes.

Pizzaen:

250 g kyllingfilet i strimler

1 finhakket løk

Olje til steking

1 dl sweet chili dipping sauce

300 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

1 boks ananasbiter

2 lime i båter

1 pose cashewnøtter

1 potte frisk koriander

Brun kyllingfileten og løken i litt olje, krydre med litt salt og pepper. Sil av oljen, så blandingen blir ganske tørr.

Montering:

Smør på den hvite pizzasausen, risle over sweet chili dipping sauce og legg på ananas, kylling og cashewnøtter. Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader til osten er gyllen. Dryss over koriander, legg på limebåter og server.

 

Du finner masse spennende og varierte pizzavarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese