Hvite pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. Den hvite pizzasausen er veldig lettvinn å lage, siden den ikke skal kokes. Hvite pizzasnurrer smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Jeg lager gjerne en dobbel porsjon, halvsteker de vi ikke skal spise med en gang og fryser ned til senere. Pizzasnurrer ble første gang laget midt på 1960-tallet i Minnesota i USA.
Bunnen:
6 dl tipo 00 mel
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
1/2 pose tørrgjær
Ca. 2,5 dl lunkent vann
Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.
Pizzasaus:
1 boks crème fraîche
2 ts revet hvitløk, eller hvitløk fra tube
1 rødløk i strimler
Rør sammen crème fraîche, hvitløk, salt og pepper .
Utbaking:
Kjevle deigen flat. Den skal være ca. 30 x 50 cm. Smør pizzasausen utover, men unngå de siste 2 cm og legg på det fyllet du ønsker.
1 finhakket rødløk
200 g spekemat, delt i bitte små terninger
200 g ost
Det er viktig at du ikke legger på for mye fyll, for da blir det vanskelig å rulle sammen.
Når du er fornøyd med fyllet, rulles deigen sammen til en lang pølse, som skjæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett kledt med bakepapir og dryss på ekstra ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
Du finner mange spennende pizzavarianter, både tradisjonelle og pizzaer inspirert av mat fra rundt omkring i verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.