Hvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig, rik smørbasert hvitløkssaus. Oppskriften er passe til 4 personer som lunsjrett, eller 8 personer som forrett.
450 g ekstra stor reker, f.eks. argentinske villreker, skrelt og tarm fjernet
1/2 dl hvitløksfedd
1 ss mel
1,5 ts paprikapulver
1/8 ts cayennepepper (valgfritt)
Salt og nykvernet, svart pepper
6 ss smør
2 ss olivenolje
1 ss nypresset sitronsaft
1 ss finhakket persille
Legg rekene i en pose. Dryss over mel, paprika, cayennepepper, salt og pepper etter ønske. Rist på bollen, så alle rekene er jevnt dekket med melblandingen.
Smelt smøret med olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk og sauter 30 sekunder til det begynner å lukte godt. Det skal ikke bli brunt.
Fordel rekene i et jevnt lag i stekepanna. Stek dem rosa på den ene siden, det tar ca. 2 min. Snu dem og stek to min. på den andre siden også. Det er viktig at de ikke steker for lenge, for da blir konsistensen som strikk. Fjern stekepanna fra varmen, skvis sitronsaft over og dryss over med persille. Server med en gang, med ekstra hvitløkssmørsaus fra stekepanna og et godt brød.
Du finner flere spennende oppskrifter fra USA HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.