Fiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den til selv. Her har jeg servert den med ovnsbakte småpoteter, agurksalat og en nydelig saus med pastis.
Potetene:
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i to og legg dem i langpanna. Krydre med salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Fiskepuddingen og sausen:
2 finhakkede løk
3 gulrøtter i terninger
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 fennikel i terninger
100 g smør
2 fiskebuljongterninger
1 dl hvitvin, ev. eplejuice
1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin) eller ev. 1 ts lakrisekstrakt
1/3 ltr fløte
1 boks creme fraiche
1 fiskepudding i terninger
Litt finhakket kjørvel
Fres løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smør, til løken er mør. Tilsett fiskebuljongterninger og hvitvin og kok til fuktigheten nesten er borte.
Tilsett Pastis, fløte og creme fraiche og legg i fiskepuddingen. Kok langsomt opp, så fiskepuddingen blir varm og tilsett kjørvel.
Server med for eksempel agurksalat, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.