Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?

Hvordan friske opp trøtte fiskeboller? Jeg kan nesten ikke tenke meg noe tristere enn fiskeboller, men vi har funnet flere løsninger på det, ved å forbedre tilbehøret. Denne varianten er med ovnspoteter, agurksalat og en mer spennende saus enn den tradisjonelle hvite.

Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?
Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?

Sausen:

2 finhakkede løk

3 gulrøtter i terninger

1 fedd finhakket hvitløk

1/2 fennikel i terninger

100 g smør

2 fiskebuljongterninger

1 dl hvitvin

1 dl Pastis eller et annet anisbrennevin (du har sikkert ouzo etter en tur til Hellas)

1/3 ltr fløte

1 boks crème fraîche

1 neve finhakkede urter, f.eks. kjørvel, dill eller gressløk

Start sausen med å frese løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smøret, til løken er mør. Tilsett buljongterninger og hvitvin ok kok til fuktigheten nesten er borte. Tilsett Pastis, fløte og 1 boks crème fraîche. Legg i fiskebollene og kok langsomt opp, så fiskebollene blir varme og tilsett urtene.

Oppskrift på agurksalat finner du her og om du vil ha en sunnere variant, finner du oppskrift på det her.

Poteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne. Del poteter i 2 eller 4, avhengig av størrelsen og legg dem i langpanna. Krydre potetene med salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese