Indisk mat er fargerik og har mye lukt og smak. De bruker mye krydder i både drikke og i alle måltider, inkludert i desserter. De bruker mye brød, ris, linser, bønner og grønnsaker, i tillegg til fisk, kylling, geit og scampi.
Mange indere er vegetarianere og siden kua anses som hellig, spises den ikke.
Oppskrifter fra India:
- Aloonan
- Asiatisk kylling i form
- Blåskjell garam masala
- Bullet nan
- Butter chicken
- Chapati
- Dal med torsk og linser
- Eple- og pærechutney
- Eple- og plommechutney
- Eplechutney
- Fersk tunfiskbiff
- Fiskesuppe av blåskjellkraft
- Friterte plantanas
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Gin and tonic (GT) eller «badevann», som vi kaller det
- Grillspyd av kylling med gul ris og raita
- Grillspyd med kylling og kalv
- Grillspyd med lam og paneer
- Gulrotraita
- Hot tomatsuppe
- Indiske reker
- Keema naan (kima nan)
- Kokosis med vanilje
- Kulfi – iskrem
- Kylling kabsa
- Kylling korma
- Kylling tikka masala
- Kylling tikka med roti og raita
- Laks tikka masala
- Lammebollebiriyani
- Lettvinn mangois
- Linsesuppe
- Madras
- Mangochutney
- Mangolassi
- Masalanan
- Murgh makhani
- Nanbrød med chili
- Nanbrød med hvitløk – knallgode
- Nanbrød med hvitløk og koriander
- Nanbrød med koriander
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
- Nawabinan
- Paneer – peynir
- Paneernan
- Pannebrød
- Pizza vindaloo
- Raita
- Raita med granateple
- Salat med nøtter og mangodressing
- Tandoorikylling
- Yoghurtsaus med mango