Indiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer. Jeg bruker argentinske villreker, som er veldig lik scampi.
20 rå, argentinske villreker
4 ss limesaft
1 ts salt
2 ss fersk, finhakket koriander
1 ts chilipulver
3 ss nøytral olje
1 ts knust hvitløk
1 1/2 ts brunt sukker
Om villrekene har skall på, skal det tas av. Ta ut strengen ved å lage et snitt langs ryggen og trekke den ut.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en ildfast bolle og rør godt sammen. Legg i villrekene og la det stå kaldt i min. 1 time, så smakene får satt seg. Sett bollen i ovnen på 250 grader i ca 10 – 15 minutter. Rør rundt et par ganger i løpet av stekingen. Fordel de indiske rekene asjetter og server. Det passer godt med nanbrød til indiske reker og gjerne litt yogurt.
Du finner masse spennende oppskrifter fra India HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.