Indrefilet med asiatisk chimichurri er en velbalansert rett med en frisk og sunn saus. Jeg har brukt indrefilet, men du kan gjerne bruke ytrefilet eller annet biffkjøtt.
Kjøttet:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person. Du kan
Marinade:
3 stjerneanis
1 ts szechuanpepper
2 ts harissa paste
100 g soyasaus
100 g ketjap manis
2 ts ingefær
2 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
Bland alt sammen i en brødpose og legg i kjøttet. Masser litt, så kjøttet blir helt dekket av marinaden. La kjøttet marinere i min. 1 time, men gjerne over natten.
Brun kjøttet på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, vakuumerer det i vakuumpose. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
Asiatisk chimichurri:
1 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 ss ingefær
1 grønn chili
1,5 ss risvineddik
1 ts fishsauce
1 neve bladpersille inkl. stilker
3 vårløk
1 neve koriander inkl. stilker
1 neve thaibasilikum
2 dl olivenolje
1 ss sesamolje
Salt og pepper
Grovhakk de store ingrediensene og kjør alt til en fin saus i en blender, eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Grønnsakene:
100 g shitake eller annen sopp du liker, i skiver
3 paprika, i forskjellige farger
1 løk i strimler
Brun soppen i litt sesamolje. Tilsett løken og fres videre til den er blank og har falt sammen. Tilsett paprika og fres ett par minutter under omrøring. Krydre med salt og pepper og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.