Indrefilet med hummus og tahinisaus er en nydelig rett fra Midtøsten. Det er en super rett å servere gjester, siden alt kan lages klart i forkant, bortsett fra indrefileten og couscousen.
Indrefileten:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Tahinisaus:
50 g tahini
1/2 sitron, kun saften
Ev. vann
Salt og pepper
Bland sammen tahini og sitronsaft og spe med vann til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Salaten:
Rødkål i fine strimler
Kål i fine strimler
Gulrot, revet
Agurk i terninger
Vårløk, strimlet
Paprika i strimler
Granateplekjerner
Dressing:
1 del limesaft
2 deler olivenolje
Hummus:
1 boks kikerter i lake, skylles og tørkes
1/2 ts bakepulver
1/2 dl sitronsaft
2 fedd hvitløk
1/2 ts salt
1 dl tahini
1/2 ts spisskummen
1 ss ekstra virgin olivenolje
Alt kjøres i blender eller med stavmikser til en jevn masse. Pyntes med litt olivenolje og et dryss sumak eller paprika.
Couscous:
Couscous til 4 personer, laget etter anvisning på pakken
50 g pinjekjerner
50 g pistasjnøtter
2 vårløk finstrimlet
1/2 agurk, i små terninger
50 g rosiner
1 neve frisk mynte, finhakket
1 neve frisk koriander, finhakket
Bland alt med couscousen, pynt med friske korianderblader og servér. Om du vil servere couscous mer som en salat, kan du lage dressing av olivenolje og sitron og helle over.
Server indrefilet med hummus og tahinisaus sammen med couscous og salat.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.