Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om du ikke tør å plukke selv, finnes det også ferske kantareller i flere av de velassorterte matbutikkene nå (f.eks. Meny). Du kan selvfølgelig lage denne retten med annen indrefilet enn storfe, f.eks. vilt eller svin.
Kantarellsaus:
150 g kantareller i grove biter
1 løk, finhakket
2 ss smør
2 ss sjalottløkfond
1 ss soyasaus
4 dl kremfløte
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
4 ss kirsebær- eller solbærsaft
Salt og pepper
Grovhakk soppen og stek den sammen med løk i smøret i en stekepanne til soppen er gyllen. Tilsett fløte, laurbærblad, timian og fond. La koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, saft, salt og pepper.
Rösti:
500 g poteter, skrelt og grovt revet
1 dl revet, valgfri ost
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2-3 ss smeltet smør
Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken i potetene. Bland alle ingrediensene i en bolle.
Legg blandingen med skje utover en bakeplate, dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader, til de er gylne og potetene er møre.
Indrefilet:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
Server indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner fra egen avling, som jeg har renset og deretter gitt en kjapp kok i en blanding av smør og vann. De smaker best når det fortsatt er tyggemotstand i dem.