Innbakt svinefilet med sursøt saus

Innbakt svinefilet med sursøt saus er en av mine favorittretter fra Kina. Jeg synes den blir bedre når jeg lager den selv, enn den jeg har smakt på norske kinarestauranter.

800 g svinefilet

Sursøt saus:

2 appelsiner, både finrevet skall og saften

2 ss brunt sukker

6 ss soyasaus

2 ss riseddik

2 ss honning

4 ss tørr sherry

2 ss tomatpuré

2 ss maizenajevner (ca.)

Bland appelsiner, både finrevet skall og saften med, sukker, riseddik, honning, sherry, soyasaus og tomatpuré. Kok blandingen inn til det halve, før du tilsetter maizenajevner, slik at den får fin sausekonsistens.

Frityrrøre:

250 g hvetemel

250 g skummet melk

2 egg

2 ss olje

1/2 ts salt

Rør sammen hvetemel, melk, egg, olje og salt og la røren svelle i minimum 10 minutter. Del svinefileten i terninger og dypp kjøttet i røren. Varm frityrolje til 180 grader, stek litt og litt av kjøttet, til det er gyllent og la det renne av seg på kjøkkenpapir.

Grønnsakene:

2 løk i litt store terninger

1 pk sopp i skiver (jeg har brukt shitake)

3 paprika i forskjellige farger

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

Wok løk, sopp, paprika, vannkastanjer og bambusskudd og krydre det  med kinesisk 5-krydder.

Bland svinefileten med grønnsakene og hell over sausen. Server innbakt svinefilet med ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese