Involtini di bovino ripieni al pistacchio (biffruller fylt med pistasj) er en av mine favorittretter. Oppskriften er passe til 6 biffruller.
800 g kalve- eller oksekjøtt av beste kvalitet i tynne skiver
150 g gulost i terninger på ca. 2,5 x 2,5 cm, f.eks. norvegia
60 g ricotta
1/2 glass pistasjkrem
200 g pistasj
1 pk kokt skinke i skiver
12 hele pistasjnøtter
Salt og pepper
1 dl olivenolje
Bank kjøttskivene løvtynne med en biffbanker. Prøv å banke dem så de blir til trekanter. Legg dem på bakepapir, dryss på salt og pepper og legg 1 skinkeskive øverst i den brede enden på hver kjøttskive.
Legg ca. 10 g ricotta, 1 ts pistasjkrem, 1 gulostterning og 2 pistasjnøtter øverst på hver skinkeskive (på samme måte som fyll til horn). Rull sammen kjøttet, først en brett over fyllet, brett deretter inn ytterhjørnene og rull til slutt hele kjøttstykket sammen.
Når du har rullet sammen alle kjøttstykkene, skal de paneres med pistasjmel, som lages ved å finhakke pistasj i en hurtigmikser. Kjør støtvis, så du ikke varmer opp nøttene. Hell olivenoljen i en bolle og dypp alle rullene i den og deretter i pistasjmel.
Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 200 grader til de blir brune og lekre. Det tar 20 – 30 min.
Server involtini med en liten salat, eller med risotto.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.