Hvete, bygg, ris og dadler er hovedingredienser i irakisk mat. Sau og geit er det vanligste kjøttet, men de spiser lam, kyr, kylling, fisk og kamel også. Kjøttet kuttes vanligvis i strimler, tilberedes deretter med løk og hvitløk, eller hakkes og serveres med ris.
- Baba ganoush
- Basturma
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Dolma med kjøtt
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Fattoush
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Granateplelaks
- Hummer med couscoussalat
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kebabdressing
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kokosis med vanilje
- Kylling med couscous og salat
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lammebollebiriyani
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammefilopai
- Lammekebab i pita
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Maqluba – Maqlooba
- Muhalabia
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Tomatcouscous
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
- Yoghurthummussaus