Iransk mat er kombinasjoner av ris med kjøtt, grønnsaker og nøtter. De bruker mye urter sammen med frukt som plommer, granatepler, kvede, svisker, aprikoser og rosiner. Av krydder og smakstilsetninger bruker de mye safran, tørket lime og andre sitrusfrukter, kanel, gurkemeie og persille.
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat med mango- og karridressing
- Dolma med kjøtt
- Falafel med hummus og tahinisaus
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Granateplelaks
- Hummer med couscoussalat
- Indrefilet med hummus og tahinisaus
- Kebab av lammedeig
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kebabdressing
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Kibbeh med fattoush
- Kjøttboller av lam med tomatsaus og salat
- Kjøttboller med salat og hummus
- Kokosis med vanilje
- Koofteh berenji
- Kylling kabsa
- Kylling med couscous og salat
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lam shawarma
- Lammebollebiriyani
- Lammedolma med fattoush og baba ganoush
- Lammefilopai
- Lammekebab i pita
- Lavashak
- Machboos
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Mango- og karridressing
- Masalanan
- Muhalabia
- Nanbrød med hvitløk – knallgode
- Nanbrød med hvitløk og koriander
- Nanbrød med koriander
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
- Paneer – peynir
- Pilafris
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Pizza med smak av Midtøsten
- Salat fra Midt-Østen
- Salat med appelsin og karridressing
- Salat med couscous og biffstrimler
- Shakshouka
- Soppomelett
- Tomatcouscous
- Tunfisk med couscous og salat
- Tunfisk med couscoussalat og mango- og karridressing
- Yoghurthummussaus