Irish stew er Irlands nasjonalrett og den bli laget på de til enhver tids tilgjengelige råvarer, lam eller får og rotgrønnsaker, som kan variere.
Denne oppskriften er passe til ca. 4 personer, avhengig av hvor mye bein det er i kjøttet.
1,5 kg lammebog eller lår i skiver
1 hodekål i 5 cm biter
8 poteter i store terninger
1 sellerirot i terninger
2 gulrøtter i skiver
4 løk i båter
1,5 l vann
2 ts salt
2 laurbærblader
1 ts pepper
1 neve finhakket bladpersille
Legg alt, bortsett fra bladpersille og krydder i en gryte, hell på vann og kok opp. Fjern skummet, tilsett laurbær, salt og pepper og la det småkoke i minst 4 timer. Smak til med salt og pepper og rør inn persille, rett før servering.
Et alternativ, om du ikke vil passe på gryta, er å legge alt, bortsett fra persille i gryta, sette på lokket og sette hele gryta i stekeovnen på 100 grader i 8-10 timer. Før servering smakes irish stew til med salt og pepper, før du rører inn persillen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.