Det islandske kjøkken er basert på mye på lam, melk, fisk og hval, gjerne tørket, gjæret eller røkt.
Laufabrauð, kleinur og bollur er populære bakverk.
Þorramatur er en tradisjonell buffet, som inneholder tradisjonelt tilbredte kjøtt- og fiskeprodukter, servert med rugbrød og brennivín (en islandsk akevitt).
- Gløgg – glühwein – mulled wine
- Hjemmelaget potetsalat
- Hvalbiff med potetmos og sopp- og løksaus
- Islandsk kake
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)
- Laks på grillen
- Mammas waldorfsalat
- Ovnsbakte beter
- Perfekt potetpuré
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Plukkfisk – plokkfiskur
- Potetmos
- Rødkål
- Rødkål i ovnen
- Sildetallerken
- Sjokoladepudding
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Spinatsuppe
- Tomatsuppe med egg