Islandsk kake smaker godt, både til kaffen og til dessert, gjerne med et glass dessertvin til.
Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
100 g kokesjokolade, finhakket
Pisk eggehviter og sukker hvitt og stift. Bland inn kokos og sjokolade. Stekes i smurt form på 24 cm i diameter på nederste rille på 175 grader i ca. 1 time.
Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g romtemperert smør
1/2 ts ekte vaniljeekstrakt (ev. 1 ts vaniljesukker)
Kok opp fløte, eggeplommer og sukker. Rør inn vanilje og smør og la eggekremen avkjøles helt.
Krem:
3 dl fløte
1 ss sukker
100 g kokesjokolade, finhakket
Pisk fløte og sukker til krem, før du rører inn kokesjokolade.
Montering av islandsk kake:
Legg kakebunnen på et fat, fordel vaniljekremen over og til slutt kremen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.