Italiensk lammesadel har en helt fantastisk sprø skorpe med mye smak. Hele retten stekes i samme form og er passe til 4 pers.
1,5 – 2 kg lammesadel
Litt olivenolje
24 små poteter delt i to
6 gulrøtter i tykke skiver
3 løk i båter
3 finhakkede hvitløksfedd
10 store tomater i båter
3 laurbærblader
salt og pepper
3 dl lammekraft (ev. fond og vann).
1 sitron
Fersk rosmarin
salt og pepper.
Ta litt olivenolje i bunnen av langpanna. Legg i poteter, gulrøtter, tomater, hvitløk, laurbær, salt og pepper. Hell over lammekraft (ev. fond og vann). Sett i ovnen på 180 grader til potetene er møre. Mens grønnsakene koser seg i ovnen, lager du den grønne massen som skal bli en deilig skorpe
Loff- og urteblanding:
1 loff
1 bunt bladpersille
5 fedd hvitløk
100 g revet parmesan
3/4 flaske olivenolje
Kjør innmaten av loffen, bladpersille, hvitløk, parmesan og olivenolje til en jevn masse med stavmikseren. Konsistensen skal være som tykk grøt.
Lammet:
Brun lammet på alle kanter i en stekepanne, eller på grillen og legg det på toppen av grønnsakene. Gni sadelen inn med saften av sitronen, rosmarin, salt og pepper. Stek videre ved 180 grader i ca. 15 minutter. Ta ut langpannen med kjøttet ut av ovnen.
Skru opp temperaturen til 200 grader. Smør kjøttet inn med loff- og urteblandingen. Stek videre til skorpen får en fin, gyllen farge.
La sadelen hvile i 15 minutter før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.