Jajangmyeon er en rett som lages i Korea og Kina, men der kalles den Zha Jiang Mian. Det er vanlig å lage den med svinekjøtt, men denne versjonen har sønnen min laget som veganrett. Du får kjøpt fermentert bønnepaste i asiatiske butikker.
1 løk
10 små poteter
1 squash
1 dl fermentert bønnepaste
Olje til steking
1 fedd hvitløk, finhakket
1 cm ingefær, finhakket
1/2 vårløk, finstrimlet + litt til å pynte med ved servering
1 ss sukker
Eggfrie nudler etter eget ønske
Del løk, poteter og squash i 2 x 2 cm biter og stek det gyllenbrunt i oljen. Lag plass i midten av potetblandingen og hell i bønnespasten. Rør og stek pasten i noen minutter, før du tilsetter hvitløk, ingefær, vårløk og sukker. Rør alt sammen og tilsett nok vann til at det dekker grønnsakene. Kok under lokk i 10 min. og kok nudler etter anvisning på pakken mens du venter.
Legg nudler på tallerkenen, deretter jajangmyeon og litt strimlet vårløk på toppen.
Tips: Om du vil lage denne retten med kjøtt, kan du steke litt baconterninger først og tilsette resten av ingrediensene som det er beskrevet i oppskriften videre.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.