Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.

Jajangmyeon er en rett som lages i Korea og Kina, men der kalles den Zha Jiang Mian. Det er vanlig å lage den med svinekjøtt, men denne versjonen har sønnen min laget som veganrett. Du får kjøpt fermentert bønnepaste i asiatiske butikker.

1 løk

10 små poteter

1 squash

1 dl fermentert bønnepaste

Olje til steking

1 fedd hvitløk, finhakket

1 cm ingefær, finhakket

1/2 vårløk, finstrimlet + litt til å pynte med ved servering

1 ss sukker

Eggfrie nudler etter eget ønske

Del løk, poteter og squash i 2 x 2 cm biter og stek det gyllenbrunt i oljen. Lag plass i midten av potetblandingen og hell i bønnespasten. Rør og stek pasten i noen minutter, før du tilsetter hvitløk, ingefær, vårløk og sukker. Rør alt sammen og tilsett nok vann til at det dekker grønnsakene. Kok under lokk i 10 min. og kok nudler etter anvisning på pakken mens du venter.

Legg nudler på tallerkenen, deretter jajangmyeon og litt strimlet vårløk på toppen.

Tips: Om du vil lage denne retten med kjøtt, kan du steke litt baconterninger først og tilsette resten av ingrediensene som det er beskrevet i oppskriften videre.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese