Japansk ramensuppe med pankokylling tar litt tid å lage, men er en fantastisk nydelig rett.
Kraften:
3 kg kyllingvinger (eller om du vil bruke kyllingskrog i stedet, går det like fint)
4 mellomstore gulrøtter i grove skiver
1 purre i grove strimler
2,5 l vann
1 hel hvitløk, med skallet på, røtter fjernet, kuttet i to vannrett
2,5 cm ingefær, skrelt og kuttet i 5 deler
20 tørkede shiitakesopp
2,5 cm tørket kombu (sjøgress eller tang)
1/2 dl soyasaus
Legg kyllingvingene i en langpanne sammen med gulrøtter og løk. Sett det midt i ovnen på 225 grader og la det stå til det har fått fin, gyllen farge. Rør av og til, så alt blir brunt.
Flytt kyllingen og grønnsakene over i en stor gryte. Hell 5 dl av vannet i langpanna og sett den tilbake i ovnen på høy varme. La det koke opp og skrap panna med en stekespade, så du får med alt det gode. Hell vannblandingen over i gryta med kyllingen og grønnsakene. Tilsett hvitløk, ingefær, tørket shiitake, kombu, soyasaus og resten av vannet i gryten. La det koke opp og skru ned så det så vidt koker og la det koke i 3 – 3,5 timer.
Hell blandingen gjennom en sil, så du får kraften over i en ny kjele. Avkjøl buljongen og la den stå kaldt over natten. Fjern fettet som legger seg på overflaten og kast det.
Til salting:
1/2 dl soyasaus
2 ss mirin
Bland soyasaus og mirin i en liten, tett beholder og sett det kaldt til det skal brukes.
Kyllingen:
8 kylling lårfileter
4 ss mel
2 egg
1 pk panko
Dypp filetene først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg dem i ildfast form rislet med olje og stek på 225 grader i 30 minutter.
Egg:
4 store egg
Kok eggene i 8 min. Avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, skjær dem i to på langs og sett dem til side, til de skal brukes.
Nudler:
Ramenudler til 4 pers kokes etter anvisning på pakken. Avkjøl dem i kaldt vann for å stoppe kokingen.
Serveringen:
Varm opp og smak til kraften med blandingen til salting.
Sett frem boller med følgende:
1 dl menma (gjærede bambusskudd)
Egg, delt i to
6 vårløk i tynne strimler
3 nori-ark, kuttet i strimler
1 pk fersk shiitake, skåret i skiver
Pankokylling, skåret i skiver
Chiliolje eller sesamolje
Fordel nudlene mellom 4 dype, brede boller (eller flere boller hvis du vil ha mindre porsjoner). Øs i den varme kraften. Hver enkelt topper sin suppe med ønsket tilbehør.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.